Не ни разбирайте погрешно: ние обичаме кафето . Това е нашият единствен

...
Не ни разбирайте погрешно: ние обичаме кафето . Това е нашият единствен
Коментари Харесай

4 ситуации, когато не трябва да пиете кафе

Не ни разбирайте неправилно: ние обичаме кафето . Това е нашият единствен недостатък, който в действителност се оказва много здравословен – доста проучвания го свързват с преимущества като понижен риск от деменция, нараснал метаболизъм и намален риск от рак на кожата. И тогава, несъмнено, има неговия страховит енергизиращ резултат, който ни зарежда заран и ни оказва помощ да преодолеем безчет енергийни спадове в средата на следобяд. 

Но би било безконтролно да приказваме единствено за изгодите. Изследванията демонстрират, че в избрани обстановки би трябвало да избягвате или даже да намалите количеството. В какви обстановки би трябвало да се откажете от кафето, написа Prevention.

Да пиете прекалено горещо кафе
Снимка: Getty Images
Пиенето на горещи питиета над 65°C може да усили риска от рак на хранопровода, според нов отчет на СЗО. Ако варите кафето си вкъщи, вие също не сте в сигурност: домашните кафемашини нормално варят при 85°C. Добавянето на мляко или сметана може да намалите температурата, само че единствено с 5 градуса. Най-доброто решение в тази обстановка е да оставите напитката да се охлади малко. Безопасната температура за пиянство е 65°C.

Да пиете кафе, в случай че имате високи равнища на тревога



Ако се чувствате на ръба на нервозен срив, виновността може да е в несъразмерното пиянство на кафе. Кофеинът има подтикващ резултат върху нервната система, споделя записаният диетолог Али Милър, RD. Той задейства освобождението на хормона на напрежението кортизол, задействайки реакцията на битка или бягство. Доказано е, че утежнява тревогата и проблемите със съня, изключително при хора с под паника разстройства и обществена тревога. За да намалите тези признаци, помислете за понижаване на приема на кафе до една или две чаши кафе дневно или пийте порция безкофеиново кафе и избягвайте да пиете към 6 часа преди лягане.

Ако пиете кафе, с цел да останете будни
Снимка: Getty Images
Кафето може да наподобява като превъзходен метод да се ободрите, в случай че не спите задоволително през нощта. Това решение обаче е много противоречиво. Нови изследвания показват, че кофеинът не е ефикасен, в случай че спите по-малко от 5 часа през нощта в продължение на 3 дни поред. Причината е елементарна: прекомерно дребното сън води до толкоз фрапантен спад на когнитивната функционалност, че никакво количество кофеин не може да я ускори. Ако не можете да спите най-малко 7 часа на нощ, спрете да пиете кафе изцяло и подремнете най-малко 20 минути, в случай че равнищата на сила спаднат. Изследванията демонстрират, че той е доста по-добър от кофеина, с цел да ви помогне да преодолеете признаците на отнемане от сън и да подобрите фокуса си.

Да пиете кафе незабавно след пробуждане
 Снимка: Freepik
Пиенето на кафе в 6 сутринта няма да ви даде сила. Това е по този начин, тъй като през първите няколко часа след пробуждане равнищата на хормона на напрежението кортизол доближават своя най-много, което ви дава натурален прилив на сила. Много специалисти са съгласни, че най-хубавото време да изпиете първата си чаша кафе е към 10:00 до 12:00 ч., когато равнищата на кортизол стартират да спадат. По този метод употребявате естествения енергиен запас на тялото си и запазвате кофеина, когато в действителност имате потребност от него. Ако изпиете първата си чаша кафе прекомерно рано, евентуално ще имате потребност от него няколко часа по-късно, с цел да поддържате силата си. За хора, които мъчно управляват положения като високо кръвно налягане, диабет и гастроезофагеална рефлуксна болест, би трябвало да се внимава при приема на кафе.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР